بهترین گوشت برای کباب کوبیده

کباب کوبیده یکی از محبوبترین و لذیذترین غذاهای ایرانی است که در کنار برنج یا نان، در بسیاری از میهمانیها و دورهمیها سرو میشود. راز طعم و کیفیت عالی کباب کوبیده، نه تنها به مهارت آشپز در پخت، بلکه به انتخاب گوشت مناسب نیز بستگی دارد. گوشتهایی که برای تهیه این کباب مورد استفاده قرار میگیرند باید ویژگیهایی مانند تردی، طعم مناسب و میزان چربی متعادل داشته باشند. انتخاب نوع گوشت و نسبت گوشت به چربی تأثیر زیادی در ایجاد طعم و بافت مطلوب کباب کوبیده دارد. در این مقاله از صنایع گوشت راهنما، به بررسی انواع گوشتهای مناسب برای کباب کوبیده خواهیم پرداخت و بهترین گزینهها را معرفی خواهیم کرد تا بتوانید تجربهای خوشمزه از این غذای اصیل ایرانی داشته باشید.
1.گوشت گوساله یا گوسفند؟
اگر بخوام در یک کلمه جواب شما را بدهم، در واقع بین گوشت گوساله و گوشت گوسفندی ترکیب هر دو بهترین انتخاب است. دلیلش هم اینه که
گوشت گوسفندی چربی بسیار خوبی داره و باعث میشه کباب شما نرم و آبدار تر بشه اما اینجا یه مانعی هم وجود داره اگر فقط از گوشت گوسفندی استفاده کنی ممکنه زیادی چرب بشه کباب شما و روی آتیش که میزارید به راحتی بچکه.
از طرفی گوشت کوساله بافت سفت تری داره و باعث اصطحکام کباب روی سیخ میشه اما مشکل اینجاست که اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید متاسفانه کباب شما سفت و خشک میشه.

بهترین گوشت برای کباب کوبیده
حالا راهکار چیه؟
شما باید برای داشتن یک کباب کوبیده ترد و آبدار
از 70درصد گوشت گوسفندی و 30 درصد گوشت گوساله استفاده کنید
یا می توانید از ترکیب زیر نیز استفاده کنید
60 درصد گوشت گوسفندی و 40 درصد گوشت گوساله
شاید فکر کنید این ترکیبات مانند ترکیبات قهوه است اما ترکیب درست همین است.
-
چند درصد رو چربی بزاریم که گوشت از سیخ نریزه؟
چربی توی گوشت مسئله بسیار مهیه. چون اگر چربی زیاد از حد باشه به راحتی کباب از سیخ میریزه و اگر چربی خیلی کم باشه کباب خیلی سفت میشه و یه جورایی بعد از پخت سفت میشه.

بهترین کباب برای کباب کوبیده
حالا بهترین میزان چربی چقدره؟
در بهترین وضعیت ممکن باید چربی گوشت بین 20 تا 30 درصد باشه.
درواقع اگر چربی گوشت کمتر از 15 درصد باشه کباب خشک و سفت میشه.
یا اگر چربی بالاتر از 30 درصد باشه کباب از سیخ به راحتی چکه میکنه و میریزه.
حالا میخوام چند راهکار عملی به شما بدم که بتونید راحت چربی گوشت رو کنترل کنید
- اگر گوشت تازه باشه و جلوی خودت چرخ کنند گوشت رو بهتر میتونی چربی رو کنترل کنی.
- به گوشت به خوبی نگاه کن، نباید کاملا قرمز باشه باید دارای رگه های قرمز و سفید باشه.
- اگر وقتی گوشت رو با دستت فشار میدی کمی چربی به دستت بچسبه، یعنی چربی گوشت مناسبه
حالا اگر چربی گوشت کم بود چیکار کنیم؟
بهترین راه اینه که کمی دنبه گوسفندی به اون اضافه کنی، البته دقت کن نباید زیاد از حد باشه چون دوباره همون مشکل پیش میاد و گوشت از سیخ میریزه.
-
از کدام قسمت خرید کنیم؟
برای کباب کوبیده باید گوشتی رو انتخاب کنید که نه بافت سفتی داشته باشه که کباب خشک و سفت باشه و نه بافت نرمی داشته باشه که به راحتی از سیخ بریزه.
حالا بهترین قسمت های گوشت برای کباب کوبیده چیه؟
بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای کباب کوبیده
- سردست: چون چربی مناسبی داره و بافتش هم زیادی سفت نیست و بهترین مزیتش اینه که طعم خوبی داره
- قلوه گاه: چون چربی بسیار زیادی داره و بهترین گزینه برای نرم شدن کباب هست.
- راسته: راسته گوسفندی بسیار خوش طعم هست اما مشکل اصلیش اینه که کمی خشک هست و باید با سردست مخلوطش کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
بهترین قسمت گوشت گوساله برای کباب کوبیده(برای انسجام بیشتر):
- سرسینه: اصلی ترین دلیل برای انتخاب سرسینه گوساله افزایش قوام گوشت برای ایستادن بهتر روی سیخ هست.
- سردست: سردست کمی چرب است و بهترین انتخاب برای ترکیب با گوشت گوسفند است.
کدام قسمت ها مناسب نیستند؟
- ران گوسفند یا گوساله چون بافت سفتی دارند و چربی بسیاری کمی هم در آن دیده شده است اصلا مناسب کباب کوبیده نمی باشد.
- راسته خالص چون هیچ چربی ندارد باعث میشه کباب به راحتی وا بره.
- دنبه زیاد اگر به کباب اضافه کنیم کباب خیلی چرب میشه و باعث میشه بوی خاصی بده.
اگر بخوایم جمع بندی کنیم بهترین ترکیب 70 درصد سردست گوسفندی و 30 درصد سرسینه یا سردست گوساله است. این ترکیب باعث میشه کباب ما بسیار نرم و آبدار باشه و به راحتی در فرایند سیخ گیری از سیخ نریزه.
-
گوشت تازه یا از پیش چرخ شده؟
جواب یک کلمه است: گوشت تازه ایی که جلوی خودتان چرخ کنند.
چرا؟
چون از کیفیتش همون لحظه با خبر میشی و میتونی ببینی که چیز اضافه ایی قاطیش نمیشه.
چرا نباید گوشت چرخ کرده آماده بخرم؟
- ممکنه لا به لای گوشت از گوشت کهنه یا مونده بزارند و شما متوجه نشید.
- بعضی از قصاب ها اضافات گوشت رو(رگ و پی) قاطی میکنن.
- چربی و ترکیب اصلی گوشت مشخص نیست شاید زیادی چربی یا گوشتی با بافت سفت قاطی کنن و شما از این مورد بی اطلاع باشید.
- معلوم نیست چند بار چرخ شده باشه و خب این مورد میتونه باعث بشه گوشت به خوبی رو سیخ موندگاری نداشته باشه و خب این کار رو بسیار سخت میکنه.
حالا چطور بفهمیم یه گوشت تازه است؟
4 عامل اصلی هست که در کیفیت گوشت تاثیر بسزایی دارد و میخوایم با هم 4 مورد رو بررسی کنیم.
- رنگ: دقت کنید رنگ گوشت باید قرمز باشد نه قهوه ایی یا رنگ تیره.
- بو: بوی گوشت نباید تند باشد و یه حالت ترشیدگی خاصی بدهد.
- بافت: نباید بیش از حد گوشت آبدار باشد چون گوشت اگر بیش از حد آب انداخته باشه نشون از کهنگی گوشت هست.
- چسبندگی: اگر مشاهده کردید که گوشت خیلی چسبناک هست یعنی اون گوشت فاسد شده است.
حالا بهترین کار چیه؟
- از قصاب بخواید که جلوی خودتون گوشت رو چرخ کنند.
- قبل از خرید، ترکیب درصد چربی و گوشت رو مشخص کنید.
- اگر نتونستید از قصاب گوشت رو خریداری کنید و مجبور به خرید گوشت آماده شدید بهترین انتخاب اینه که از فروشگاه های معتبر این کار رو انجام دهید.
-
آیا گوشت بوی زُهم میده؟ (چطور بفهمم گوشت کهنه یا مونده نیست؟)
یکی از مهم ترین عامل ها برای تشخیص تازگی گوشت، بوی گوشت هست. اگر گوشت بوی زهم یا بوی تندی داشته باشد یعنی گوشت کهنه یا مونده است و نباید از آن برای کباب کوبیده استفاده کنیم.
حالا چطور بفهمیم گوشت تازه است؟
- بو کردن گوشت: گوشت تازه، بویی ملایم ترکیبی از بوی آهن و چربی را می دهد اما گوشت فاسد بویی کاملا تیز و تند و حتی شبیه به بوی آمونیاک می دهد.
- بررسی رنگ گوشت: گوشت گوسفند سالم و تازه باید رنگ قرمز روشن و گوشت گوساله باید رنگ قرمز مایل به صورتی داشته باشد. اگر گوشت قهوه ایی یا خاکستری رنگ بود بدانید که قطعا این گوشت فاسد و قابل استفاده نیست.
- لمس کردن گوشت: به راحتی می توانید گوشت را لمس کنید تا متوجه این مورد بشید که آیا گوشت مرطوب و تازه است یا لزج و چسبنده، اگر کمی مرطوب بود به راحتی می توانید بدانید که آن گوشت مناسب است و اگر گوشت حالت لزج، چسبناک و یا آب انداخته بود بدانید که قابل استفاده نیست و کهنه است یا فاسد شده است.
- چربی گوشت: چربی گوشت باید سفید رنگ یا کرمی روشن باشد و اگر چربی زرد و یا مایل به سبز باشد یعنی گوشت مونده است و فاسد شده است.
- بسته بندی رو چک کنید: اگر بسته بندی باد کرده بود یا خونابه زیادی در ظرف جمع شده بود یعنی گوشت فاسد شده است.
چطور زهم گوشت رو بگیریم؟
اگر گوشت کمی بو داشت می تونید با پیاز،سرکه و کمی آبلیمو گوشت رو مخلوط کنید و بزارید توی این محلول به مدت 1 ساعت بمونه.
-
بهتره دو بار چرخ بشه یا یه بار کافیه؟
بهترین حالت ممکن برای تعداد چرخ گوشت، دو بار هست.
اصلی ترین دلیلش هم اینه که اگر دو بار چرخ کنید بافت منسجم تر و نرم تری بهتون میده و همین باعث میشه کباب از سیخ نریزه.
چرا چرخ کردن دو باره گوشت مهم است؟
اصلی ترین دلیلش اینه که چربی و گوشت به خوبی مخلوط می شوند و ترکیب گوشت بسیار منسجم تر میشه و همین امر باعث میشه راحت تر بتونید سیخ بگیرید. دلیل بعدی اینه که گوشت حالت خمیری میگیره و به این راحتی ها از سیخ نمیریزه.
چطور چرخ کنیم؟
- بار اول از سوراخ های درشت برای چرخ گوشت استفاده کنید.
- بار دوم بهتره که از سوراخ های ریز تر استفاده کنید تا بافت نرم تری داشته باشه.
نکته کلیدی و مهم:
بعد از چرخ کردن حتما گوشت رو بین 1 تا 2 ساعت در یخچال بزارید تا بافت منسجم تری به خود بگیرد.
حالا اگر گوشت رو 3 بار چرخ کنید چی میشه؟
گوشت زیادی له میشه و کباب موقع پختن حالت اسفنجی به خودش میگیره.
-
آیا میتونم گوشت رو فریز کنم یا بهتره تازه استفاده کنم؟
بهترین گزینه اینه که گوشت تازه رو همون موقع یا یکروز بعد از خرید استفاده کنید.
اما اگر مجبور به نگهداری گوشت شدید بهترین این نکات رو رعایت کنید و روش درست فریز کردن گوشن رو یاد بگیرید.
گوشت تازه بهتره یا فریز شده؟
- گوشت تازه چسبندگی بهتری داره و باعث میشه گوشت شما منسجم تر بشه.
- گوشت تازه آبدارتر و خوشپخت تره، حتی موقع پخت هم بهتر روی سیخ میمونه
- گوشت فریز شده از درست یخ زدایی نشه باعث میشه گوشت آب بندازه و موقع پخت کباب شل بشه.
چطور گوشت رو فریز کنیم که کیفیتش افت نکنه؟
- گوشت رو قبل از فریز کردن دو بار چرخ کنید.
- به هیچ وج قبل از فریز کردن پیاز رو با گوشت مخلوط نکنید چون در فراید یخ زدایی آب میندازه و باعث خرابی گوشت میشه.
- سعی کنید گوشت رو زمانی که در نایلون میزارید حتما هوا گیری کنید.
چطور گوشت یخ زده رو بدون افت کیفیت استفاده کنیم؟
اشتباه رایجی که اکثرا انجام می دهند اینه که گوشت فریز شده رو در ماکروویو یا آب گرم یخ زدایی می کنند اما راهکار اصلی اینه که از شب قبل گوشت رو از فریزر بیرون بیارید تا خود به خود و به تدریج این فرایند صورت بگیرد.
در نهایت، انتخاب گوشت مناسب برای کباب کوبیده نه تنها بر طعم و بافت آن تأثیر مستقیم دارد، بلکه تجربهای لذتبخش از این غذای اصیل ایرانی را برای شما به ارمغان میآورد. با توجه به ویژگیهای مختلف گوشتها، همچون میزان چربی، تردی و طعم، میتوان ترکیبی ایدهآل برای کباب کوبیده تهیه کرد که نه تنها به صورت سنتی بلکه بهروز و خوشمزه باشد. در نظر داشتن نسبت گوشت به چربی و انتخاب گوشتهای با کیفیت بالا، از مواردی است که میتواند کباب کوبیده شما را به سطحی متفاوت و بینظیر برساند. با رعایت نکات ذکرشده، مطمئناً میتوانید طعمی عالی و دلپذیر از این غذای پرطرفدار را تجربه کنید.